HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Dymokurech na Nymbursku hasiči vytáhli z rybníka potopené auto

V neděli 31. března v podvečer zahlédl řidič jedoucí po silnici první třídy číslo 32 mezi obcemi Dymokury a Nouzov tmavé osobní auto, které se potápělo do vody v Pustém rybníku. Událost ihned nahlásil na tísňovou linku Policie ČR. Integrované operační středisko Policie Středočeského kraje na místo vyslalo hlídku a požádalo hasiče o spolupráci. 

Vzhledem k tomu, že nebylo zřejmé, zda ve vozidle nezůstala jeho posádka, operační důstojník hasičů k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Poděbrady s prvovýjezdovou cisternou s člunem, jednotku profesionálních hasičů ze stanice Nymburk s velitelem čety a vyprošťovacím automobilem a v rámci mezikrajské spolupráce také dobrovolné hasiče obce Kopidlno z Královéhradeckého kraje.

Shodou okolností na místě také zastavila úplně nová cisterna dobrovolných hasičů obce Lomnice nad Popelkou ze Semilska, která byla v té době na kondiční jízdě. Posádka neváhala a jeden člen doplaval k potápějícímu se vozidlu, aby zjistil, zda uvnitř někdo nezůstal. Okénka byla stažená, v kalné vodě se nikoho nepodařilo nahmatat.

Povolaní hasiči po příjezdu pokračovali ve vyhledávání pomocí člunu. Současně byl vyžádán výjezd potápěčské skupiny HZS hl. m. Prahy ze stanice Modřany. Ani potápěči po příjezdu uvnitř ani v okolí nikoho nenalezli. Vozidlo nejprve přizvedli pomocí nafukovacích vaků. Následně bylo lanovými navijáky z vyprošťovacího automobilu a cisterny vytaženo na břeh. V průběhu zásahu byla silniční doprava řízena kyvadlově, při vyprošťování vozidla musela být silnice v obou směrech na krátkou dobu uzavřena.

             

Po vytažení si automobil převzali technici služby kriminální policie a vyšetřování, kteří provedli ohledání. Jednotka ze stanice Poděbrady zajistila osvětlení místa pomocí osvětlovacího stožáru a přenosných LED svítilen. Po 22. hodině byl zásah ukončen.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem