HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V důsledku silného větru hasiči likvidovali převážně popadané stromy

Vítr přinesl i do Středočeského kraje zvýšený počet výjezdů hasičů k mimořádným událostem. Po dobu platnosti výstražné informace na silný vítr, která platila od středy 3. února sedmi hodin večer do čtvrteční deváté hodiny, bylo na operační středisko oznámeno celkem 49 mimořádných událostí, z toho 37 bylo přímo způsobeno větrem. 

Hasiči zasahovali nejčastěji v okrese Příbram, a to v sedmi případech, v okresech Benešov a Kladno to bylo po pěti zásazích. Nejvíce nových událostí bylo nahlášeno mezi pátou a šestou hodinou ranní.

V Týnci nad Sázavou na Benešovsku místní dobrovolní hasiči po druhé hodině v noci odklidili střešní konstrukci, kterou poryv větru strhnul na silnici. U Veltrub na Kolínsku zasahoval po páté hodině velitel čety z Kolína s profesionálními hasiči ze stanice Ovčáry a drážními hasiči z Nymburka u osobního vlaku, který najel do ulomené velké větve. Provoz na vícekolejné trati byl omezen a hasiči pomohli s evakuací 14 osob. K dalšímu stromu spadlému na železniční trať vyjížděli po čtvrté hodině drážní hasiči z Kralup nad Vltavou k obci Zákolany na Kladensku. Do stromu najel před tím nákladní vlak, při nárazu nedošlo ke škodám ani ke zranění. Ke dvěma suchým stromům, které spadly do elektrického vedení u Unhoště na Kladensku, vyjížděli před šestou hodinou hasiči ze stanice Kladno a dobrovolní z Unhoště. Ve spolupráci s pohotovostními techniky rozvodných závodů byly stromy bezpečně odstraněny. U všech dalších událostí šlo o pády stromů přes pozemní komunikace, převážně nižších tříd. Tyto události zvládali hasiči řešit velmi rychle.

Současně je pro jižní část Středočeského kraje do odvolání platná výstražná informace na povodně. Je očekáván vzestup některých vodních toků na úroveň prvního (nejnižšího) stupně povodňové aktivity. Voda zatím hasiče nezaměstnává, prognóza je příznivá.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Odstraňování stromu na Příbramsku

001-Odstraňování stromu na Příbramsku 

Detailní náhled

002-Odstraňování stromu na Příbramsku

002-Odstraňování stromu na Příbramsku 

Detailní náhled

003-Padlý strom přes silnici na Příbramsku

003-Padlý strom přes silnici na Příbrams... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem