HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Číhalíně shořel příruční sklad motocyklů, plameny zničily 28 strojů

(neděle 6. srpna 2017) V sobotu v 15.57 hod přijala operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina oznámení o požáru příručního skladu motocyklů v Číhalíně na Třebíčsku. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů z Třebíče společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Čechtína, Přibyslavic a Číhalína. 

Plameny zasáhly příruční sklad o rozměrech přibližně 10x8 metrů. Uvnitř skladu bylo v době vzniku požáru zaparkováno 28 motocyklů. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se plameny stihly rozšířit a částečně poničit přilehlé budovy – obytný dům a prodejnu.

Zasahujícím jednotkám se velmi rychle podařilo dostat plameny pod kontrolu. Před pátou hodinou odpoledne byl požár již zcela zlikvidován.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 3,5 milionu korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 5 milionů korun.

Již v sobotu začali vyšetřovatelé hasičů zjišťovat příčinu vzniku požáru. V neděli dopoledne si na pomoc při objasnění příčiny pozvali specialisty z Technického ústavu požáru ochrany v Praze.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem