HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Červené Řečici vyhořel v pátek dopoledne sklad výrobny papíru, škoda přesáhla 4 miliony korun

V pátek v 10,05 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár haly s uskladněným papírem v Červené Řečici na Pelhiřmovsku. K požáru operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Červené Řečice, Hořepníku, Košetic, Onšova, Senožat a Želiva. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.  

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla hala v plamenech. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Po přibližně hodině intenzivního hašení se jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Z haly hasiči následně vyváželi hromady ohořelého papíru, které následně dohašovali.

 

V průběhu odpoledne na místě intenzivně pracovali hasičští vyšetřovatelé, kteří si na pomoc přizvali specialisty z Technického ústavu požární ochrany. Vyšetřování příčiny vzniku požáru nadále pokračuje. Vyšetřovatelé se kloní k verzi, že požár nejpravděpodobněji zapříčinila technická závada na osvětlení.

 

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 4,2 milionu korun. Škoda ve výši 1,5 milionu korun přitom vznikla na uskladněném materiálu a na 2,7 milionu korun odhadl majitel škodu na objektu haly.

 

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

CR1.jpgCR1.jpg

CR2.jpgCR2.jpg

CR3.jpgCR3.jpg

vytisknout  e-mailem