HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Častohosticích hořel zemědělský objekt, několik zvířat uhynulo

Osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v neděli u rozsáhlého požáru zemědělského objektu určeného pro chov prasat v Častohosticích na Třebíčsku. Při požáru uhynulo třicet zvířat. Majiteli vznikla majetková škoda v předběžné výši 600 tisíc korun. Proč začalo v objektu hořet nyní zjišťují naši vyšetřovatelé.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 16:22 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů z Moravských Budějovic a Jemnice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Častohostic, Moravských Budějovic, Jaroměřic nad Rokytnou,  Lesonic, Třebelovic a Blížkovic. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.
 
V době příjezdu prvních jednotek byly dvě třetiny objektu o rozměrech přibližně 15x70m zasaženy požárem. V době vzniku požáru bylo uvnitř na 28 selat, 23 prasat, jedna ovce a dva býci. Prioritní snahou hasičů byla záchrana zvířat. Ne všechna zvířata se však jednotkám podařilo i přes maximální snahu zachránit. V objektu při požáru uhynulo 26 selat a 4 prasata. Kromě samotného hašení za pomoci několika proudů se hasiči zaměřili také na ochranu okolí. Pár minut po sedmnácté hodině se jednotkám podařilo dostat plameny pod kontrolu. Jednotky dále rozebraly požárem zasažené konstrukce a uhasily jednotlivá ohniska hoření. Úplně požár zlikvidovat se hasičům podařilo po osmé hodině večer.
 
 

vytisknout  e-mailem