HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V bytě ve Dvoře Králové nad Labem hořela šatna

Při události nebyl nikdo zraněn. Škoda byla odhadnuta asi na 120 tisíc korun. 

Profesionální i dobrovolní hasiči zasahovali v úterý 13. 3. před 15. hodinou u požáru v Dukelské ulici, který vznikl asi v 14:30. Při příjezdu požárních jednotek na místo požáru bylo zjištěno, že došlo k zahoření v prvním nadzemním podlaží bytového domu. Požár byl prakticky uhašen před příjezdem hasičů. Vyšetřováním události bylo zjištěno, že došlo k požáru v místnosti, která je uživateli bytu využívaná jako šatna a sklad potravin, čisticích prostředků atd. Vzniklým požárem bylo zničeno ošacení, skladované potraviny, poškozena byla elektrická instalace, dřevěné regály, okno, dveře, malby místností atd.

Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi 120 tisíc korun. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na zhruba jeden milion korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.  Naštěstí nebyl nikdo během události zraněn.

Lokalizaci požáru provedl majitel bytu a svědci požáru pomocí přenosných hasicích přístrojů a vodou ze zahradní hadice. Zasahující hasiči provedli na místě požáru průzkum, dohašení proudem vysokotlaké vody a odvětrání prostorů přetlakovou ventilací. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolné jednotky z Hajnic, Žirče a Bílé Třemešné.

Text: por. Libor Halouzka, Martina Götzová
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Dvůr Králové n. L. (1)

P Dvůr Králové n. L. (1) 

Detailní náhled

P Dvůr Králové n. L. (2)

P Dvůr Králové n. L. (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem