HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Bedřichově proběhl 13. ročník závodu "O pohár ředitele Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy v běžeckém lyžování"

13. ročník tradičního závodu „O pohár ředitele Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy v běžeckém lyžování“ v Bedřichově, který se uskutečnil ve středu 22. ledna 2020, přinesl jedny z nejrychlejších časů v historii závodu. Na start se postavilo celkem 42 závodníků z celé ČR a byl napínavý až do samotného závěru. Letošní zima zatím nepřinesla mnoho dobrých sněhových podmínek, ale naštěstí těsně před závodním dnem napadlo pár centimetrů nového sněhu. V den samotného závodu závodníci sice nastoupili v deštivém počasí, ale o to s větším odhodláním a vervou, která se ostatně ukázala i na konečných výsledcích. Absolutním vítězem závodu na trati dlouhé 12 kilometrů se stal v neskutečném čase 29 minut 34 vteřin závodník z HZS Olomouckého kraje Jaroslav Hýbl. Mezi ženami kralovala v čase 39 minut 59 vteřin Simona Kozlová z HZS Libereckého kraje.  Po závodě si účastníci zaslouženě vychutnali již tradiční kachnu a po vyhlášení výsledků na ně čekala oblíbená tombola.

Letošní závodní okruh v běžeckém lyžování byl dlouhý 12 kilometrů a vedl jako již tradičně z Nové louky přes Hřebínek, Točnu na Kristiánov a zpět do cíle k vyhlášené Šámalově chatě. Časy závodníků a napínavé dojezdy do cíle přinesly divácky atraktivní podívanou. Jen o první místo v nejmladší kategorii 18 - 29 let a současně o nejlepší absolutní čas závodu se strhl napínavý boj rychlíků a o pouhou jednu setinu sekundy v cíli zvítězil Jaroslav Hýbl z HZS Olomouckého kraje, který v čase 29:34 porazil Luboše Konderlu z HZS Moravskoslezského kraje s časem 29:35. Třetí dojel Daniel Polák z HZS Olomouckého kraje v čase 32:36. V kategorii 30 - 39 let zvítězil Tomáš Berger z HZS Pardubického kraje (32:24), na druhém místě k naší radosti dorazil do cíle Jakub Harrer z HZS hl. m. Prahy (33:01),
a na třetím místě se umístil Jiří Veselý z HZS Královéhradeckého kraje (35:32). V početně nejnabitější kategorii 40 - 49 let udržel svou neochvějnou pozici sympaťák z Olomouckého kraje Milan Smatana (30:22), který obhájil v této kategorii další vítězství v řadě. Za ním dorazil na druhém místě Jiří Vavruška z HZS Libereckého kraje (31:14). Třetí místo obsadil Josef Kroupa z HZS Ústeckého kraje (32:43). V kategorii nad 50 let potvrdil z loňského roku vítězství závodník Roman Kika z HZS Olomouckého kraje (35:37), na druhém místě se umístil Petr Tatíček z HZS hl. m. Prahy (37:23) a třetí místo si vybojoval Bedřich Němeček z HZS Královéhradeckého kraje (37:45). Vítězkou v kategorii žen se stala v úžasném čase 39:59 Simona Kozlová z HZS Libereckého kraje, za ní na druhém místě dorazila sympatická maminka Kateřina Hon z HZS Libereckého kraje (47:24) a na třetím místě se umístila Jitka Augustová z HZS hl. m. Prahy (54:12).

Pořadatelé a závodníci zde navíc uvítali vzácnou návštěvu, a to bývalého reprezentanta v běžeckém lyžování Dušana Kožíška.

Na nejrychlejší závodníky čekaly hodnotné věcné ceny, které jako již tradičně poskytli stálí sponzoři závodu a i pro ostatní účastníky byly připraveny ceny v rámci tomboly. Ceny nejlepším předával nový předseda sportovního klubu SK pražských hasičů, z.s. Mgr. Jiří Musil a hlavní organizátorka závodu Květa Valentová.

Za hodnotné věcné ceny děkujeme tradičním sponzorům, především pak pivovaru Svijany, lyžařskému časopisu Nordic Mag (www.nordicmag.cz), společnosti Snow (www.snow.cz) a webovému portálu www.bezky.net. Poděkování patří též všem, kteří se na organizaci tohoto závodu, který má již 13 letou tradici, podíleli, a zejména organizátorům Sportovního klubu pražských hasičů, z.s. jakožto hlavního pořadatele této akce.

Vítězům gratulujeme, děkujeme všem za účast a doufáme, že se v příštím roce při stejné příležitosti opět potkáme.

Fotogalerie: ZDE

Lyže_19.jpg

vytisknout  e-mailem