HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V anketě Hasič roku 2016 bodovali Středočeši ve dvou kategoriích

Ve středu 12. dubna byly v TOP Hotelu Praha slavnostně vyhlášeny výsledky prestižní ankety, ve které i tentokrát uspěli zástupci HZS Středočeského kraje. V kategorii Kolektiv roku 2016 obsadil třetí místo tým Školicího střediska a chemické laboratoře Kamenice a v kategorii Velitel roku 2016 se na stříbrnou příčku vyhoupl pprap. Václav Richter z HZS Rakovník. 

Ani v tomto ročníku neměla sedmnáctičlenná porota jednoduchý úkol. V šesti kategoriích (Hasič roku, Zásah roku, Kolektiv roku, Projekt roku, Velitel roku a Občanský zaměstnanec roku) posuzovala celkem 57 nominací, ze kterých musela vybrat tři nejlepší v každé kategorii.

Ceny letos předávali náměstek ministra vnitra pro řízení sekce ekonomiky, strategií a evropských fondů Mgr. Jiří Zmatlík a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba.

V silně obsazené kategorii Kolektiv roku, ve které o pocty nejvyšší usilovalo hned několik týmů operačních středisek z různých krajů, družstva lezců nebo i vodních záchranářů, si pro skvělé třetí místo dokráčeli zástupci Školicího střediska a chemické laboratoře Kamenice pod vedením plk. Ing. Karla Musila. Toto účelové zařízení HZS Středočeského kraje, které patří mezi pět obdobných specializovaných pracovišť v republice, si v loňském roce připomnělo 15 let od svého vzniku. Za tu dobu zaznamenalo přibližně tisíc výjezdů k mimořádným událostem všeho druhu, a to nejen v rámci krajské působnosti, ale i na území Jihočeského kraje, Libereckého kraje a hlavního města Prahy.

Mezi sedmi nominovanými v kategorii Velitel roku výrazně uspěl pprap. Václav Richter, hasič-strojník z rakovnické stanice (ÚO Kladno), který získal ocenění za druhé místo. Václav Richter je profesionálním hasičem už 26 let a za tu dobu absolvoval mnoho specializovaných kurzů a školení. U HZS Středočeského kraje vykonává i funkci hlavního instruktora lezeckých skupin a leteckého záchranáře-examinátora. Své bohaté zkušenosti uplatňuje také při výcviku leteckých záchranářů v jiných krajích ČR, a to i ve spolupráci s Leteckou službou Policie ČR a Armádou ČR.

Anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a občanské zaměstnance za uplynulý kalendářní rok. Součástí ceremoniálu je vyhlášení ankety Sportovec roku HZS ČR, která je v gesci MV-generálního ředitelství HZS ČR.

Ani ve sportovní části nepřišli středočeští hasiči zkrátka. Mistrem HZS ČR ve stolním tenisu za rok 2016 byl vyhlášen pprap. Antonín Jaroš ze stanice Dobříš (ÚO Příbram), který se však ze zdravotních důvodů nemohl slavnostního vyhlášení zúčastnit.

Kompletní výsledky a fotogalerie ankety Hasič roku 2016 jsou k dispozici na webu GŘ HZS ČR.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem