HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Už pět desítek výjezdů hasičů kvůli špatnému počasí v Moravskoslezském kraji

            Celkem padesátkrát museli od středečního rána do večera 18.7.2018 vyjíždět profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji kvůli nepříznivému počasí, tedy silným dešťům a větru. Především odstraňovali nebezpečné a spadlé stromy a silné větve (26 výjezdů, počet odstraněných stromů byl vyšší), také čerpali vodu ze zatopených domů a sklepů (12 výjezdů) a čistili ucpané kanály, které přinesly lokálně zatopené silnice.

            Rovněž monitorovali některé toky na beskydské straně kraje, kde voda vystoupila během odpoledne na první a druhý stupeň povodňové aktivity.

            Více než polovina zásahů se do středeční 21. hodiny odehrála v okrese Frýdek-Místek, o zbytek se podělily další 4 okresy MS kraje - Bruntál, Karviná, Ostrava-město a Nový Jičín. V okrese Opava nemuseli hasiči dosud vyjet ani jednou. Krátce před 21. hodinou nebyla v terénu žádná jednotka profesionálních (HZS MSK) či dobrovolných hasičů.

            Pády stromů ani další události zatím nezpůsobily žádné zranění ani žádné větší škody, jen v několika případech se dřeviny opřely o elektrické vedení.

            Například na Novojičínsku hasiči likvidovali tři menší topoly, průměr 20 cm, které zatarasily silnici mezi Jistebníkem a Studénkou, a to pomocí motorové pily. Zasahovala zde jednotka HZS MSK ze stanice Bílovec a jednotka SDH Jistebník.

             Dvě jednotky hasičů (HZS MSK Frýdek-Místek a SDH Frýdlant nad Ostravicí) se ve středu odpoledne potýkaly s vytahováním osobního automobilu Audi s6 Combi, které skončilo v zatopeném podjezdu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Řidičce se podařilo včas uniknout, hasiči vozidlo vyprostili navijákem z cisterny. Pak začali vodu z podjezdu odčerpávat a také pročišťovat kanál.

            Ve středu večer se situace s nepříznivým počasím viditelně uklidňovala. Hasiči se ale připravovali na co nejlepší „noční“ zvládnutí možných důsledků další vlny vydatného deště, která do Moravskoslezského kraje směřovala ze severu, tedy z Polska.

Odkazy do noveho okna

topoly3silniceJistebnik (1 NJ)

topoly3silniceJistebnik (1 NJ) 

Detailní náhled

topoly3silniceJistebnik (2)

topoly3silniceJistebnik (2) 

Detailní náhled

topoly3silniceJistebnik (3)

topoly3silniceJistebnik (3) 

Detailní náhled

topoly3silniceJistebnik (4)

topoly3silniceJistebnik (4) 

Detailní náhled

topoly3silniceJistebnik (5)

topoly3silniceJistebnik (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem