HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uvedení stanice Doksy do provozu

Po dlouhých deseti letech od otevření stanice Tanvald má Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje konečně další novou stanici profesionálních hasičů. Uvedení stanice Doksy ze zkušebního provozu do standardního směnného provozu proběhlo 12.1. 2021. Pro profesionální hasiče, sloužící od června 2018 v provizorních prostorech, se jedná o výrazné zkvalitnění podmínek pro řádný výkon služby. 

Současná situace spojená s pandemií nového koronaviru neumožňuje hasičskému záchrannému sboru vyjádřit poděkování všem, kteří se od počátku podíleli na vzniku stanice profesionálních hasičů v Doksech, způsobem, který odpovídá významu této události. Jakmile budou podmínky příznivější, bude nová stanice slavnostně představena veřejnosti za přítomnosti vážených partnerů.

Děkujeme Ministerstvu vnitra ČR za schválení a financování, společnosti Arplan s.r.o. za projektovou dokumentaci, společnosti BH stavby a konstrukce s.r.o. za výstavbu, stavebnímu dozoru za odborný dohled, Libereckému kraji, statutárním zástupcům měst Doksy a Česká Lípa, zástupcům složek IZS za veškerou pomoc k úspěšnému dokončení stavby, a rovněž i příslušníkům HZS Libereckého kraje, kteří sloužili více jak dva roky ve ztížených podmínkách provizorního „buňkoviště“ v areálu SSHR Doksy.

Stavba byla zahájena v červenci 2019 a firma BH stavby a konstrukce s.r.o. po zdárném dokončení stavby předala stanici 14. 12. 2020 do užívání HZS Libereckého kraje. Její financování bylo kompletně zajištěno ze státního rozpočtu. Jistě stojí za zmínku, že vysoutěžená částka na výstavbu nové stanice nebyla překročena, ale naopak se podařilo ušetřit náklady za připojení na inženýrské sítě.

  • Stanice Doksy, Pražská 1033, Doksy 472 01, tel.: 950477500

pprap. Bc. Jakub Sucharda, zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS Libereckého kraje

stanice_Doksystanice_Doksystanice_Doksystanice_Doksy

vytisknout  e-mailem