Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Účast na mezinárodní akci „Czech Tabletop Exercise“

Ve dnech 11. až 13. 9. 2023 v Praze proběhl mezinárodní workshop pořádaný United States Department of Energy/National Nuclear Security Administration (DOE/NNSA), Office of Nuclear Smuggling Detection and Deterrence (NSDD), která dlouhodobě spolupracuje s Policií ČR v oblasti materiálního zabezpečení pro zabránění pašování radioaktivních a jaderných materiálů. Tohoto workshopu se zúčastnil i zástupce IOO, který reprezentoval celý HZS ČR. 

Hlavním náplní workshopu Czech Tabletop Exercise bylo na třech modelových situacích (krádež zdroje ionizujícího záření, hrozba použití špinavé bomby a pašování jaderného materiálu do ČR přes letiště Václava Havla) prověřit postupy a spolupráci jednotlivých zúčastněných organizací, především PČR, HZS ČR, SÚJB, SÚRO, SÚJCHBO, CS (celní správa), AČR, BIS a ÚJV Řež. Mimo to byl dán dostatečný prostor i pro prezentaci schopností a kompetencí jednotlivých organizací s cílem vzájemně se lépe poznat a vytvořit osobní vazby.

Závěrem cvičení byl návrh americké strany uspořádat v příštím roce praktické „polní“ cvičení na území ČR. Plánováním cvičení byla pověřena PČR ve spolupráci s HZS ČR.

Odkazy:


Vloženo: 22. 9. 2023 | Aktualizace: 22. 9. 2023 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

Czech Tabletop Exercise_1

Czech Tabletop Exercise_1 

Detailní náhled

Czech Tabletop Exercise_2

Czech Tabletop Exercise_2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem