Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Účast na konferencích Psychosociální aspekty při zásahu záchranných složek, Zvládání extrémních situací a Víme o sobě?

Psychologové HZS ČR se pravidelně aktivně účastní konference Psychosociální aspekty při zásahu záchranných složek, kterou pořádá Fakulta vojenského zdravotnictví UO v Hradci Králové. Na 7. ročníku vystoupili psychologové HZS ČR s příspěvky: „Požár v Chropyni, duben 2011 – činnost psychologické služby HZS ČR“, „Psychologická intervence zasaženým osobám po dopravní nehodě minibusu a nákladního automobilu ze dne 11. 10. 2010“ a „Metodické DVD k poskytování první psychologické pomoci účastníkům mimořádných událostí (pomůcka pro odbornou přípravu záchranářů)“.
http://www.pmfhk.cz/WWW/psycho_2011.htm
V roce 2012 se bude konat již 8. ročník této konference.
               
Psychologické pracoviště MV-GŘ HZS ČR se podílí rovněž na organizaci pravidelné konference s mezinárodní účastí Zvládání extrémních situací. Na 4. ročník konference, který se konal ve dnech 21. – 25. listopadu 2011, byli vybráni zástupci psychologické služby HZS ČR, aby přednesli tři příspěvky: „Projekt vzdělávání a psychologické péče o příslušníky HZS ČR zařazené na pracovištích TCTV 112 a OPIS“, „Odborná příprava příslušníků HZS ČR – první psychická pomoc“ a „ Využití odborné přípravy z oblasti psychologie ve výkonu služby hasičů“.
http://casri.cz/web/index.php/uvod-konference
 
Psychologové HZS ČR se také aktivně účastní různých regionálních konferencí a seminářů. Již tradičně mezi ně patří například konference „Víme o sobě?“, kdy se mnohdy významně podílejí na jejich pořádání. Základním cílem těchto konferencí je setkání organizací, které se zabývají pomocí při mimořádných událostech, přispět k jejich vzájemnému poznání, a tím k účinnější pomoci při událostech samotných. Regionálním konferencím „Víme o sobě?“ předcházely tři ročníky konference v celorepublikovém formátu se zahraniční účastí. 
 

vytisknout  e-mailem