HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U zbořené stodoly na Mělnicku pomohl hasičům dron

V pátek 10. července v půl osmé večer přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o destrukci staré stodoly v obci Mělnické Vtelno. 

K události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Benátky nad Jizerou, velitel čety ze stanice Mělník a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Mělnické Vtelno a Chotětov.

Velitel zásahu po příjezdu na místo události upřesnil, že jde o propadlou střešní konstrukci na stodole o rozměrech 10x20 metrů. Pro vyloučení přítomnosti osob uvnitř poškozeného objektu bylo provedeno vyhledávání pomocí termokamery. O události byl informován řídící důstojník územního odboru, který před výjezdem na místo požádal o spolupráci podnikové hasiče Škoda Auto z Mladé Boleslavi s dronem.

Objekt byl následně rozdělen na tři sektory. V bezpečné prostřední části hasiči odklidili materiál a nikoho nenalezli. V nebezpečných krajních sektorech byl proveden průzkum pomocí dronu s kamerou, ale ani zde nebyl nikdo nalezen.

Další nebezpečí skrývala štítová zeď, která hrozila pádem na sousední pozemek. Hasiči zajistili v místním zemědělském družstvu manipulátor s teleskopickým ramenem, pomocí kterého byla narušená část stavby za několik minut bezpečně stržena.

Po dvouhodinovém zásahu bylo místo události předáno místostarostovi obce a všechny zasahující jednotky se vrátily na své základny.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem