HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U vážné nehody na Mělnicku zasahovala i letecká záchranná služba

V úterý 14. března v dopoledních hodinách se na hlavním tahu mezi Mělníkem a Mladou Boleslaví stala vážná dopravní nehoda tří osobních automobilů a dodávky. 

Informaci o střetu několika vozidel na silnici I. třídy č. 16 za obcí Mělnické Vtelno směrem k Beznu přijalo operační středisko středočeských hasičů v 9.13 hodin. Na místo byla vyslána profesionální jednotka z Mělníka, které vyjeli na pomoc kolegové z Benátek nad Jizerou.

Po srážce zůstali v dodávce zaklíněni dva lidé, které hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Celkem byly zraněny čtyři osoby, z toho dvě těžce. Pro jednu z nich byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR, který přistál na poli v těsné blízkosti kolize.

Účastníky nehody byly také dvě malé děti, které z nehody vyvázly naštěstí bez zjevného zranění, ale byly v šoku. Hasiči jim poskytli posttraumatickou pomoc a věnovali hračku, která má pomoci snížit stres z prožité události.

Po celou dobu zásahu byla silnice zcela uzavřena a částečně obnovit provoz se podařilo až po odtažení havarovaných vozidel a úklidu místa nehody až těsně před polednem. V důsledku této mimořádné události tak byla silnice č. 16 uzavřena přes dvě hodiny a policie řídila odklon po vedlejších komunikacích.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem