HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Tachova se střetlo osobní auto s tahačem na kulatiny, řidičku se podařilo oživit

7FOTOGALERIEV pondělí 30. října 2017 v 10:23 hodin vyslalo operační středisko hasiče z Tachova a z protisměru dobrovolné hasiče z Plané k dopravní nehodě osobního vozu a nákladního auta na přepravu kulatiny, která se stala v zatáčce poblíž Horního rybníka.

V obou vozidlech cestovali pouze řidiči. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Řidička osobního auta utrpěla velmi vážná poranění a upadla do bezvědomí. Naštěstí za ní jel v druhém autě její přítel, který ji ze zdemolované kabiny vytáhl a začal bezprostředně po nehodě resuscitovat. Mladík prováděl nepřímou srdeční masáž až do příjezdu záchranných složek. Lékařům se nakonec podařilo mladou ženu zresuscitovat. Hasiči asistovali ZZS při resuscitaci a pomohli řidičku transportovat do vrtulníku LZS. Záchranné týmy se shodly, že šanci přežít dostala dívka především díky tomu, že jí byla poskytnuta laická první pomoc včas.

Po odletu vrtulníku hasiči odstranili ze silnice větší množství uniklých provozních kapalin. Znečištěna jimi byla pouze vozovka, do příkopu se žádné ropné látky nedostaly. Odtahové službě pomohli hasiči naložit zdemolované auto včetně trosek, které byly rozházeny po silnici ve vzdálenosti až 100 metrů od místa střetu.

vytisknout  e-mailem