HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Stanovic se střela dodávka s osobním vozidlem, hasiči museli zaklíněnou osobu vyprostit hydraulikou

V neděli v 15,15 od byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na komunikaci I/19 mezi Starým Pelhřimovem a Čížkovem, v katastru obce Stanovice. Na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov s cisternovou automobilovou stříkačkou.  

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Fabia a dodávkového vozidla VW Transporter.
 
Z havarovaného osobního vozidla hasiči museli za pomoci hydraulického nářadí vyprostit zaklíněnou zraněnou osobu. Ihned po vyproštění byla zraněná osoba předána do péče zdravotníkům a následně letecky transportována do nemocnice.
 
Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému zastaven. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči havarovaná vozidla zajistili proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.
 
Po zadokumentování dopravní nehody policisty pomohli hasiči s naložením havarovaných vozidel na odtah. Krátce před půl šestou v podvečer byly následky dopravní nehody odstraněny a hasiči se vrátili zpět na svoji základnu.
 
Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem