HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U rozsáhlého požáru rodinného domu v Mirošovicích zasahovalo šest jednotek

V úterý 28. března šest minut před půl pátou odpoledne přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru střechy rodinného domu v Mirošovicích v okrese Praha východ. 

K události vyslal operační důstojník dle poplachového plánu jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany, kterou následovaly jednotky SDH Senohraby a Mnichovice. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že požárem je zasažena celá střecha, která se už postupně propadá do vnitřních obytných prostorů.

Současně se k požáru domu dostavila i jeho majitelka a sdělila hasičům, že v domě se nenachází žádné osoby, ale jsou tam tři psi, které hasiči v dýchací technice vyvedli ven.

Velitel zásahu si poté vyžádal další posilové jednotky kvůli nutnosti nasazení většího počtu hasičů v dýchací technice i předpokládané větší potřebě vody. K místu tak postupně vyjely ještě jednotky SDH Pyšely, Čtyřkoly a Čerčany.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu pomocí několika C proudů, následovalo dohašování skrytých ohnisek. Poté hasiči pomohli s evakuací předmětů ze zasaženého domu. Asi po třech hodinách byla velitelem zásahu ohlášena likvidace požáru a na místě události byla ponechána jednotka SDH Mnichovice pro zajištění dohledu po dobu následujících osmi hodin.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena zhruba na dva miliony korun.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem