HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U ranní nehody u Třeboně zasahoval vrtulník LZS

Vážná dopravní nehoda se stala dnes (31. července) v ranních hodinách u Třeboně, kdy v místě zvaném Mokrá luka havarovala dodávka. Nehoda byla na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena v 6:38 hodin. 

Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanice Třeboň a svolali jednotku SDH obce Suchdol nad Lužnicí. Průzkum potvrdil původní hlášení na tísňovou linku – jednalo se o nehodu dodávky, která sjela mimo vozovku a narazila do stromu. V dodávce zůstaly zaklíněné osoby, hasiči ihned zahájili vyprošťování. K nehodě vzlétnul vrtulník LZS.
Krátce po 7. hodině byly všechny osoby vyproštěny. Hasiči následně pomohli s jejich transportem o vrtulníku a sanitek. Celkem byli zraněni čtyři lidé. Zároveň s vyproštěním zasahující jednotky zajistily dodávku proti úniku provozních kapalin a proti vzniku požáru. Po celou dobu záchranných prací byl v místě nehody řízen provoz kyvadlově.
Okolo osmé hodiny ranní velitel třeboňské jednotky předal nehodu k šetření policistům a všichni hasiči odjeli na své základny.
V 11:28 hodin byla osádka třeboňské cisterny vyslána k nehodě opětovně. Při manipulaci s havarovaným autem z něj vytekly provozní kapaliny. Hasiči únik zlikvidovali sorbentem a po 12. hodině zásah ukončili.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7. 2017 (4)

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7. 2017 (3)

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7. 2017 (2)

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7. 2017 (1)

Dopravní nehoda dodávky, Třeboň - 31. 7.... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem