HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U požáru zraněn jeden z hasičů. Pokousal ho popálený pes.

(23.7.2015) Šest jednotek hasičů zasahovalo v druhém stupni požárního poplachu na místě požáru stavení poblíž Lhoty u Valašského Meziříčí. 

Rozsáhlý požár zachvátil v dnešních poledních hodinách hospodářské stavení v lokalitě Vystrkov u obce Lhota poblíž Valašského Meziříčí. Do boje s plameny se od 11:53 hodin postupně zapojilo šest jednotek hasičů z Valašského Meziříčí, Poličné, Kunovic, Lešné, Kelče a Zašové.
 
Plně rozvinutý požár stavení se podařilo hasičům dostat pod svou kontrolu asi po dvaceti minutách. Celkovému zničení hospodářské budovy však už zabránit nemohli. Na objekt rodinného domu, který stál opodál, se požár naštěstí nerozšířil.
 
Na místě požáru nalezli hasiči také silně popáleného psa, který pak při zásahu pokousat jednoho z dobrovolných hasičů. Ten byl odeslán k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice. Samotný pes v důsledku zranění uhynul. Zásah přivolaného veterinárního lékaře tak už byl zbytečný.
 
Po provedené lokalizaci pokračovali hasiči v rozebírání požárem zasažených konstrukcí a dohašování jednotlivých ložisek hoření.
 
Podle prvotních zjištění způsobil požár škodu ve výši 500.000,- Kč. Hasičům se podařilo uchránit další majetek v hodnotě asi 1 600.000,- Kč. Za vznikem požáru stál podle všech zjištěných skutečností úder blesku.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem