HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U požáru střechy chaty zasahovaly tři jednotky hasičů. Aktualizace

(6. 8. 2017) Ve Valašském Meziříčí dnes ráno hořela střecha chaty. 

Operační důstojník hasičů přijal hlášení o požáru chaty ve Valašském Meziříčí, místní část Podlesí, v 6:06 hodin. Na místo hlášeného požáru vyslal profesionální hasiče z požární stanice Valašské Meziříčí a dobrovolné hasiče z Poličné a Podlesí. Hasiči vyjeli celkem s třemi cisternovými stříkačkami a jedním dopravním automobilem.

V době příjezdu hasičů hořela střecha chaty a dřevěný domek pro děti v blízkosti chaty. Hasiči k uhašení plamenů nasadili několik vodních proudů vody. Aby objevili i skrytá ohniska hašení museli rozebírat střešní plášť. K tomu použili páčidla a motorovou pilu. Po uhašení požáru provedli kontrolu teploty stavebních konstrukcí.

V době vzniku požáru, ani v jeho průběhu, nedošlo k zranění osob.

Na místo se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

6. 8. 2017, 11:00 hodin

Vyšetřovatel hasičů šetřením zjistil, že domek pro děti byl přestavěn na saunu. Vyhodnotil provedení stavebních konstrukcí a technických instalací, včetně napojení kamen do komína. Sauna byla předchozí den využívána. Syn majitele vyšetřovateli sdělil, že se ráno probudil a přes skleněné tvárnice uviděl kmitající se světlo. Vyběhl proto ven a zjistil, že hoří sauna. Vrátil se do domu a vzbudil své přátele, kteří ještě spali. Po jejich probuzení opět vyběhl z domu a s pomocí zahradní hadice stříkal vodu na střechu až do doby, než přijeli hasiči. Tímto jednáním zachránil podstatnou část chaty.

Vyšetřovatel hasičů provedl ohledání místa požáru a v současné době pracuje s několika verzemi vzniku požáru. Přesná příčina požáru bude určena až po vyhodnocení všech získaných poznatků.

Požár zničil domek sauny a část střechy. Škoda byla určena v předběžné výši 250 000 korun. Včasným zjištěním a jednáním syna majitele byl uchráněn majetek v předběžné hodnotě 1 000 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem