HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Písku do hořícího osobního auta narazil kamión

Na silnici I. třídy č. 20 v katastru obce Drhovle, části obce Mladotice vyjeli v úterý ve večerních hodinách profesionální hasiči z písecké stanice k ohlášenému požáru osobního automobilu. 

Informaci o požáru přijali operátoři na tísňové lince 112 v 19:33 hodin. Požár byl ohlášen na křižovatce zvané Nová Hospoda. Hasiči průzkumem zjistili, že zde hoří osobní auto tovární značky Opel Astra. Řidiči se podařilo z hořícího auta utéct, nemáme informaci, že by byl zraněn. Komplikace zásahu byla v tom, že auto hořelo v těsné blízkosti mostního tunelu. Kouř z požáru okamžitě snížil viditelnost v tunelu a do hořícího osobního auta pak ještě následně narazil kamión. Zasahující hasiči na uhašení požáru nasadili vysokotlaký proud. Díky jejich rychlému zásahu, který trval řádově pouhé minuty, se podařilo zabránit rozšíření požáru. Po úplné likvidaci požáru jednotka předala událost Policii ČR k šetření a jedna z cisteren a rychlý zásahový automobil se vrátily zpět na základnu. Na místě zůstala osádka druhé cisterny, která po naložení shořelého vraku na vůz odtahové služby provedla úklid komunikace.
U plně shořelého auta vyčíslil vyšetřovatel HZS vzniklou škodu na 20 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Další vážná dopravní nehoda se stala ve večerních hodinách v Mlýnské ulici v Prachaticích. Krátce před osmou hodinou se zde srazila dvě osobní auta. Zranění utrpělo celkem pět osob. Zasahující profesionální hasiči z prachatické stanice museli na vyproštění jedné z nich použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Zároveň s vyproštěním hasiči obě auta zajistili protipožárním opatřením. Poté, co byli všichni zranění odvezeni do nemocnice a obě havarovaná auta byla včetně celého místa nehody zajištěna, předali hasiči nehodu policistům k šetření. Hodinu po půlnoci pak velitel prachatické jednotky podal zprávu, že obě auta jsou již naložena na vůz odtahové služby, hasiči dokončili úklid vozovky a vracejí se na základnu.

Odkazy do noveho okna

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (1)

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (1) 

Detailní náhled

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (4)

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (4) 

Detailní náhled

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (3)

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (3) 

Detailní náhled

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (2)

Požár OA, Mladotice - 22. 2. 2017 (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem