HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Klenčí pod Čerchovem zachránili dva hrdinové z hořícího auta těžce zraněnou dívku

10.7.2017 (DO 16.53) DN + požár OA Klenčí pod Čerchovem (1).jpgfotoV pondělí 10. července 2017 pár minut před 5. hodinou odpoledne obdrželo operační středisko informaci o dopravní nehodě osobního auta s následným požárem u Klenčí pod Čerchovem. Poplach byl vyhlášen hasičům na stanici v Domažlicích a místní jednotce SDH.
.
Auto skončilo asi v 2 metry hlubokém příkopu, kde narazilo čelně do stromu a převrátilo se na bok. Po nárazu začalo hořet.
.
Řidičku z auta dostali dva náhodní svědci ještě před příjezdem jednotek a odnesli do bezpečné vzdálenosti od ohně. Po chvíli celé vozidlo vzplálo a oheň se rozšířil ještě na dva okolní stromy.
.
Bezpochybně se jednalo o hrdinský čin. Nebýt těchto dvou statečných mužů, kteří neváhali pro záchranu nasadit svůj život, těžce zraněná dívka by se sama z auta nedostala, neměla by šanci přežít.
.
Jedna skupina hasičů spolupracovala se ZZS při ošetření zraněné a druhá likvidovala požár. Hasiči použili dva vysokotlaké proudy a pro zvýšení hasebních účinků do vody přimíchali smáčedlo.
.
Škody na vozidle byly předběžně vyčísleny na 10 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem