HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Janova se střetl osobní automobil s nákladním vozem

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy 

Zlatá neděle neskončila příliš dobře pro řidiče osobního vozu, který se na silnici I/35 u Janova střetl s nákladním automobilem.

Hasiči po příjezdu museli okamžitě pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit jednu zraněnou osobu, která zůstala zaklíněna v autě. Řidič měl zaseknuté nohy pod pedály. U náročného vyproštění osoby jsme použili veškeré vyprošťovací nářadí, které máme k dispozici. Doslova rozstřižením celého vozu si hasiči vytvořili dostatečný prostor, a to pro velmi šetrné vyproštění zraněného řidiče (při vyproštění musí hasiči předpokládat, že zraněná osoba utrpěla poranění páteře, proto musí být jeho záchrana velmi šetrná, ale zároveň také rychlá).

Vozidlo bylo navíc v příkopu, a tak museli hasiči zabezpečit zdemolovaný vůz i proti pohybu. Zraněná osoba byla hned po vyproštění hasiči předána do péče zdravotníkům a následně transportována vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice. U nákladního automobilu byla proražená nádrž a vytékající nafta by mohla způsobit ekologickou havárii, proto byl na místo přivolán speciální přívěs k odčerpání asi 450 litrů nafty.  Po dobu odstraňování následků nehody byla silnice uzavřena.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN NAxOA Janov20-12-2020

DN NAxOA Janov20-12-2020 

Detailní náhled

DN NAxOA Janov20-12-2020a

DN NAxOA Janov20-12-2020a 

Detailní náhled

DN NAxOA Janov20-12-2020c

DN NAxOA Janov20-12-2020c 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem