HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U dvou sobotních nehod zasahoval vrtulník

Hned u dvou nehod museli v sobotu 22. dubna hasiči vyprošťovat a spolupracovat se zdravotníky LZS. Jedna nehoda se stala ráno na Českobudějovicku, druhá pak odpoledne na Dačicku. 

Na silnici I. třídy č. 20 v katastru obce Sedlec, části obce Lékařova Lhota zasahovala od 7:25 hodin profesionální jednotka ze stanice Vodňany u dopravní nehody, kdy se srazily dvě osobní auta značek Škoda Octavia a Peugeot 406. Peugeot zůstal po střetu na silnici, Octavie byla odmrštěna mimo vozovku. Zasahující hasiči nejprve zachraňovali zraněnou spolujezdkyni z Octavie, která zůstala v autě zaklíněna. Po vyproštění ji hasiči předali zdravotníkům LZS. Zraněnou řidičku z vozu Peugeot nebylo nutné vyprošťovat, ihned si ji převzali zdravotníci ZZS. V průběhu vyprošťování část zasahujících hasičů provedla u aut protipožární opatření a zlikvidovala únik provozních kapalin z proražených nádrží. Velitel zásahu si pro likvidační práce vyžádal posilovou jednotku. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné. Jejich zásah byl ukončen krátce před půl desátou dopolední.

Před druhou hodinou odpolední pak přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o nehodě, která se stala na silnici č. 156 ve směru ze Slavonic do Chvaletína. Havarovala zde řidička s osobním vozem tovární značky Škoda Felicia. Auto vyletělo ze silnice a zůstalo ležet na střeše. K nehodě byli v 13:46 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Dačice a dobrovolní hasiči ze Slavonic. Jednotky během necelé půlhodiny předávaly zdravotníkům dvě zraněné osoby, z toho jedno dítě. Jednu zraněnou osobu museli hasiči ze zcela zničeného auta vyprošťovat. U nehody přistál vrtulník LZS. Hasiči dále u auta provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Před 16. hodinou velitel zásahu pro jednotky hasičů ukončil a předal nehodu Policii ČR.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2017 (3)

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2017 (2)

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2017 (1)

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2017 (4)

Dopravní nehoda OA, Slavonice - 22. 4. 2... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem