HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Čáslavi zůstal po střetu kamionu s vlakem ve vozidle zaklíněný řidič

V úterý 5. prosince v 18:53 hodin vyjeli profesionální hasiči z Kutné Hory a Čáslavi spolu s jednotkou SŽDC z Havlíčkova Brodu k dopravní nehodě na železničnímu přejezdu na silnici č. 17 nedaleko Čáslavi. 

Na místě došlo ke střetu nákladního automobilu s projíždějícím nákladním vlakem přepravujícím panely. Nárazem vlaku byl nákladní automobil odhozen a v důsledku toho došlo k poškození konstrukce mostu.

Hasiči během prvních osmnácti minut prováděli komplikované vyproštění zraněného řidiče, který zůstal zaklíněn v kabině kamionu. K jeho záchraně bylo nutné vyřezat přední sklo kabiny. Řidič byl po základním ošetření posádkou zdravotnické záchranné služby letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice v Praze 6.

Jednotky na místě zamezily úniku motorové nafty z roztržené palivové nádrže a po zabránění kontaminace životního prostředí provedly odčerpání obsahu nádrže do náhradních nádob. Následně soukromá firma vyprostila kamion z příkopu zpět na komunikaci. Na místě se na vyšetřování podílela s Policií ČR a Drážní inspekcí i pracovnice odboru životního prostředí obce s rozšířenou působností Čáslav. Dopravní značení na místě nehody zajistil správce komunikace. Po nezbytně nutnou dobu byla zastavena doprava jak na pozemní komunikaci, tak na železnici.

mjr. Mgr. Martin  Bezděk
velitel stanice Kutná Hora

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem