HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tým českých hasičů, z toho dva z našeho kraje, sklidil úspěch v Japonsku

            Sedmičlenný český národní tým sportovců v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije), v němž byli hned dva zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - Miroslav Šín a Roman Viej, byl v závěru roku 2017 pozván japonskou televizní stanicí Fuji TV do Japonska k natáčení sportovního klání s kvalitním výběrem zdejších hasičů.

            Český reprezentační tým HZS ČR v disciplínách TFA byl vybrán z důvodu nepřehlédnutelných úspěchů na světových hrách policistů a hasičů, kde čeští zástupci pravidelně obsazují přední příčky. V masově sledovaném televizním duelu na japonských ostrovech v několika silových disciplínách nakonec vyhrál český tým poměrem 2:1. Přitom některé disciplíny vyzkoušeli čeští hasiči poprvé.

            Sestřih z celého týdenního klání českého a japonského týmu vysílala japonská televize, která celý pobyt českých hasičů hradila, a to v hlavním vysílacím čase v rámci novoroční show. Krátký videozáznam česká strana natočila sama, delší film je netrpělivě očekáván a má být k dispozici již „velmi brzy“. První videozáznam, několik fotografií a další info je na: https://www.pozary.cz/clanek/178448-zastupci-ceskeho-tymu-tfa-se-predstavili-v-japonske-fuji-tv-zucastnili-se-sportovniho-klani-a-vyhrali/

            Miroslav Šín ze stanice HZS MSK Ostrava-Jih uvedl, že natáčení v Jokohamě trvalo čtyři dny a čeští hasiči museli být k dispozici místnímu televiznímu štábu prakticky od rána do večera. Volného času bylo, pokud nepočítal spánek, celkově tak 25 hodin, kdy mohli navštívit Tokio a jeho druhou nejvyšší stavbu světa - telekomunikační věž Sky Tree, vysokou 634 metrů. „Ochutnávali jsme vynikající jídla i dobře upravené čerstvé syrové maso, třeba rybí maso, jatýrka, chobotnice. Na japonských hasičích jsme obdivovali jejich neuvěřitelnou disciplinovanost,“ dodal ostravský hasičský sportovec.

            Na delší a kvalitnější filmový záznam ze zmiňovaného klání s japonským výběrem čeká i jeho kolega Roman Viej ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh. „Mně velmi zaujala pokora a vstřícnost Japonců - i při podávání rukou. I já jsem vyzkoušel nějaké kvalitní syrové maso, mohli jsme si ho někdy i sami upravit, v horké vodě či na grilu. Našemu průvodci jsme hned na začátku řekli, že chceme vyzkoušet tradiční japonskou kuchyni,“ řekl Viej.

            Čeští hasiči byli v Japonsku od 13. do 21. prosince 2017. Již během jejich pobytu na ostrovech se hovořilo o možné odvetě za rok i o návštěvě japonských hasičů v České republice…

Odkazy do noveho okna

silovysportJaponsko_Sin+Viej (1)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (1) 

Detailní náhled

silovysportJaponsko_Sin+Viej (2)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (2) 

Detailní náhled

silovysportJaponsko_Sin+Viej (3)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (3) 

Detailní náhled

silovysportJaponsko_Sin+Viej (4)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (4) 

Detailní náhled

silovysportJaponsko_Sin+Viej (5)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (5) 

Detailní náhled

silovysportJaponsko_Sin+Viej (6)

silovysportJaponsko_Sin+Viej (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem