HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trvalý déšť i dnešní den zaměstnává jihočeské hasiče

Kromě dvou vážných dopravních nehod, které se dnes staly na jihočeských silnicích, dalších třech méně vážných nehod a několika „běžných“ technických zásahů vyjížděli jihočeští hasiči již k více než 30 událostem, kdy likvidovali následky trvalého deště.  

Výjezdy hasičů začaly krátce po třetí hodině ranní a pokračovaly v průběhu celého dopoledne. Situace se pak mírně uklidnila v odpoledních hodinách. Ve více než dvaceti případech hasiči motorovými pilami odklízeli stromy spadané nejen na silnice, ale také na koleje. Nejvíce stromů rozřezávaly jednotky na Českobudějovicku a Českokrumlovsku, a to například ve Chmelné, ve Větřní, v Jílovicích, ve Zvíkově, v Kamenném Újezdě či přímo v Českém Krumlově.

Na Českobudějovicku byli hasiči také nejvíce voláni k pročišťování propustků, vpustí a kanalizací. Českobudějovičtí hasiči zasahovali například v obci Vrábče nebo v Litvínovicích, části obce Mojné.  

Vydatné srážky často přivádějí nechtěnou vodu do sklepů či různých jímek. Voda často způsobuje velké a nebezpečné laguny na silnicích či loukách, kde pak hrozí, že se rozlijí do blízkých domů. Čerpadla museli nasazovat hasiči ve sklepích v Českých Budějovicích, na laguně na hřišti v Hluboké nad Vltavou nebo na laguně na silnici v Třeboni.

vytisknout  e-mailem