HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Třinečtí profesionální hasiči čistili cestu prezidentu Zemanovi

            Veledůležitý úkol zvládli – a s velkou časovou rezervou - ve středu 23.9.2015 odpoledne profesionální hasiči z Třince. Museli totiž rychleji, než obvykle bývá, po nehodě kamionu Scania s návěsem s osobním automobilem Renault v Bystřici (okres Frýdek-Místek) odklidit obě vozidla mimo silnici I/11, aby tu mohla bez potíží později projet kolona VIP vozidel, včetně auta s prezidentem ČR Milošem Zemanem. Ten je v Moravskoslezském kraji právě na návštěvě.
 
            Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu krátce po 13. hodině. Do Bystřice – zhruba 300 metrů od světelné křižovatky na okraji Třince – byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Třinec. Větší problém než obě vozidla uklidit ale zprvu měla tato jednotka včas k nehodě dojet, a to kvůli silnici, zaplněné hlavně čekajícími nákladními auty s nervózními řidiči.
 
            Podle odhadu centra dopravních informací mohlo odklízení následků zmíněné nehody trvat tři hodiny, což by bylo pro projíždějící kolonu VIP aut pozdě. Proto policisté ČR požádali třinecké hasiče o co nejrychlejší řešení – a to také hasiči našli. Místo dalšího zdržení čekáním na vyprošťovací Tatru ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku požádali o pomoc při odtahování kamionu Scania řidiče jednoho z čekajících kamionů.
 
            To se nakonec povedlo a havarovaný kamion dokázal po odtažení na okraj vozovky pomalu odjet na vedlejší silnici. Uklizenou silnici hasiči předali Policii ČR za hodinu od nahlášení nehody. Časová rezerva pro průjezd prezidentské kolony tedy byla nakonec velmi pohodlná – více než hodina. „Alespoň na dálku jsme mohli panu prezidentovi ukázat, že jsme stále potřební,“ poznamenal pod „vousy“ velitel hasičského zásahu.
 
            A jen tak na okraj – šikovná třinecká jednotka HZS MSK je od loňska (nejméně na dva roky do dalšího šampionátu) držitelem titulu Mistr ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.
Odkazy do noveho okna

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (1)

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (1) 

Detailní náhled

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (2)

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (2) 

Detailní náhled

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (3)

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (3) 

Detailní náhled

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (4)

DNkamionScaniaaRenaultBystrice (FM) (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem