HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři zranění si vyžádala nehoda v krajském městě

(24.8. 2018) Třináct minut po sedmé hodině ranní měli vyhlášený poplach profesionální hasiči ze stanice Zlín. Operačním důstojníkem byli vysláni k hlášené dopravní nehodě na ulici Podvesná ve Zlíně. 

Po příjezdu hasiči průzkumem místa události zjistili, že se zde střetla dvě osobní vozidla, přičemž byly zraněny tři osoby, a to dvě dospělé a jedno dítě. Při nehodě byl poškozen i sloup veřejného osvětlení, který se po nárazu vozidla zlomil. Hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou péči a poté je předali přivolaným záchranářům, kteří nakonec všechny raněné převezli do krajské nemocnice. Dále zúčastněným osobám zajistili první psychickou pomoc, neboť touto událostí utrpěly psychický otřes. Zraněnému dítěti hasiči věnovali dráčka Záchranáčka.

Hasiči zajistili místo nehody a usměrňovali provoz. U vozidel provedli protipožární opatření, zabezpečili je proti úniku provozních kapalin a sorbentem zasypali již uniklé kapaliny.

Na místo nehody se dostavili státní policisté, kteří šetří příčinu a okolnosti nehody. Po jejich zadokumentování nehody hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidel a poté se vrátili zpět na svou stanici.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem