HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři vážně zranění po srážce motocyklu a čtyřkolky na polní cestě na Benešovsku

V pondělí 20. července v 19.40 hodin přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážném střetu terénního motocyklu a čtyřkolky na polní cestě v katastru obce Miličín v okrese Benešov. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Benešov s rychlým zásahovým automobilem a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Votice, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod. Ta vyjela s cisternovou automobilovou stříkačkou a také s rychlým zásahovým automobilem.

Dobrovolná jednotka byla na místě za deset minut od ohlášení události. Velitel zásahu upřesnil, že vlivem srážky došlo ke zranění tří osob, dvou nezletilých a jedné dospělé, přičemž všechna zranění jsou vážnějšího charakteru. Zdravotnická záchranná služba proto k události povolala dva vrtulníky – a to jak z Prahy, tak i z letecké základny Armády ČR v Bechyni.

Motorkáře s mnohačetnými poraněními museli posádky záchranné služby oživovat, po úspěšné resuscitaci byl přepraven do jedné z pražských nemocnic. Obě děti školního věku utrpěly středně těžká poranění a po nezbytném ošetření byly transportovány armádním vrtulníkem na traumacentrum do Thomayerovy nemocnice v pražské Krči.

Hasiči provedli zajištění místa nehody, asistovali při ošetřovaní zraněných osob a poté pomohli s jejich přenesením na paluby vrtulníků. Po odletu obou strojů místo nehody nasvítili, aby mohla kriminální policie celou událost zadokumentovat i pomocí dronu. Objasněním celé událost se zabývá Policie ČR. Zásah hasičů byl ukončen krátce před třiadvacátou hodinou.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem