HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři oběti na životech si vyžádala tragická dopravní nehoda poblíž obce Spomyšl

Tři minuty po půl druhé byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda s následným požárem u obce Spomyšl.  

Na místo byla dle poplachového plánu vyslána profesionální jednotka ze stanice Mělník a jednotky SDH Spomyšl a Lužec nad Vltavou. Již během jízdy k zásahu byl velitel informován, že požár se následně rozšiřuje na přilehlé pole. Na místo byla proto vyslána profesionální jednotka ze stanice Kralupy nad Vltavou a jednotky SDH Mělník Vehlovice – Chloumek a SDH Cítov.

Po příjezdu první jednotky na místo události, bylo zjištěno, že došlo ke střetu dodávkového vozidla, motocyklu a osobního vozidla a následnému požáru jak dopravních prostředků, tak příkopu a samotného pole. Část jednotky započala s hasebními pracemi a druhá část začala poskytovat první pomoc zraněným osobám. V dodávkovém vozidle se nacházel řidič, kterého hasiči ihned začali pomocí hydraulického zařízení vyprošťovat. Bohužel u něj následně lékař ZZS konstatoval zranění neslučitelná se životem. U dalších dvou osob byla zranění taktéž neslučitelná se životem. Dále došlo při události k lehčímu zranění dvou osob, ty odvezla Zdravotní záchranná služba do nemocnice. Po celou dobu zásahu a následného vyšetřování příčiny dopravní nehody byla komunikace zcela uzavřena.

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem