HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři dopravní nehody osobních vozidel. Tři osoby v péči záchranářů

(12.1.2017) V dopoledních hodinách zasahovaly jednotky profesionálních hasičů na Zlínsku, Kroměřížsku i Uherskohradišťsku. 

Intenzivní sněžení v nočních hodinách na území kraje se obešlo bez nutnosti zásahu jednotek profesionálních hasičů. K prvním zásahům vyjeli profesionální hasiči až po osmé hodině ranní. Jednalo se o sérii tří dopravních nehod osobních vozidel v rozmezí několika desítek minut.

Informace o první události přijali krajští profesionální hasiči v 08:12 hodin. Poblíž obce Provodov došlo k nehodě osobního vozidla zn. Renault. To skončilo převrácené na střeše mimo komunikaci. Řidička vozidla byla po kontrole posádkou zdravotnické záchranné služby ponechána na místě události. Profesionální hasiči z centrální stanice Zlín zajistili místo nehody, které bylo v nepřehledném úseku cesty a současně i havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události policisty hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a připravili ho k odtahu.

V 08:24 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Holešov na místo další hlášené dopravní nehody, ke které došlo na dálnici D1 u obce Žalkovice. Podle oznamovatele se osobní vozidlo nacházelo mimo komunikaci. Tuto informaci následně potvrdil i velitel zásahu a doplnil, že se jedná o nehodu vozidla zn. Opel, které sjelo do příkopu. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Řidič vyváznul z nehody bez zranění, spolujezdkyně byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou k další kontrole do nemocnice. Na místě události byla ponechána pouze jednotka kroměřížských profesionálních hasičů, která zajistila místo zásahu pomocí svého vozidla, provedla nezbytná protipožární opatření a kontrolu zda nedošlo k  úniku provozních kapalin z havarovaného auta.

Na místě třetí hlášené dopravní nehody, ke které došlo v lesním úseku u Maršova, zasahovali od 08:47 hodin profesionální hasiči z Uherského Brodu. Při nárazu osobního vozidla do stromu došlo ke zranění řidiče. Tomu hasiči poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc, uložili ho do vakuové matrace a následně předali do další péče záchranářům. V době příjezdu hasičů byl řidič mimo vozidlo a informace o možném vyproštění se tak nepotvrdily. Současně s pomocí zraněnému hasiči zabezpečili místo nehody a havarované vozidlo.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

 01 Provodov

01 Provodov 

Detailní náhled

 02 Provodov

02 Provodov 

Detailní náhled

 03 Provodov

03 Provodov 

Detailní náhled

 04 Provodov

04 Provodov 

Detailní náhled

 05 Maršov

05 Maršov 

Detailní náhled

 06 Maršov

06 Maršov 

Detailní náhled

 07 Žalkovice

07 Žalkovice 

Detailní náhled

 08 Žalkovice

08 Žalkovice 

Detailní náhled

 09 Žalkovice

09 Žalkovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem