HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trénujeme plnění závěsného vaku vrtulníku na hašení požáru v přírodním prostředí

Profesionální i dobrovolní hasiči trénují dnes, v úterý 23. dubna, v Nabočanech na letišti plnění závěsného vaku vrtulníku na hašení požáru v přírodním prostředí. Taková cvičení slouží k přípravě hasičů před letní sezonou, kdy je zvýšené nebezpečí vzniku požárů lesních a polních porostů. Letecká technika – vrtulník s bambivakem se používá zejména v členitém zalesněném terénu, špatně přístupných místech, kam se hasiči se svou technikou velmi špatně dostávají. Proto je třeba, aby byli hasiči vycvičeni na takové situace.
Dnešního výcviku s vrtulníkem se účastní členové jednotek profesionálních hasičů z Chrudimi a dobrovolných hasičů z obcí Heřmanův Městec, Chrudim, Hrochův Týnec, Chrast a Luže.
Důležitá byla na začátku instruktáž k bezpečnému plnění a chování při práci. Jednotlivé jednotky pak utvořily družstva, která postupně cvičí naplnění vaku, který má vrtulník v podvěsu.
K cvičení je využit vrtulník letecké služby s pětičlennou osádkou, kterou tvoří tři příslušníci letecké služby a dva profesionální hasiči z Brna vycvičeni pro práci na vrtulníku.
por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí
Odkazy do noveho okna

bambi výcvik

bambi výcvik 

Detailní náhled

bambi výcvik1

bambi výcvik1 

Detailní náhled

bambi výcvik2

bambi výcvik2 

Detailní náhled

bambi výcvik3

bambi výcvik3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem