HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragický střet osobního vozidla s nákladním na Rakovnicku

Ve středu 30. května krátce po půl jedenácté byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla na silnici číslo 27 u odbočky k obci Bukov na Rakovnicku. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Rakovník a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Jesenice. První jednotka byla na místě už šest minut od ohlášení události. Velitel zásahu při průzkumu zjistil, že řidič osobního auta utrpěl těžká zranění a byl na místě usmrcen, jeho vážně zraněná spolujezdkyně byla v bezvědomí zaklíněna ve vozidle.

Hasiči společně s posádkou zdravotnické záchranné služby ženu vyprostili, její stav však byl natolik kritický, že svému zranění i přes veškerou snahu také podlehla. Vrtulník letecké záchranné služby, který byl na místo povolán, se tak vracel zpět na svou základnu prázdný.

Řidič nákladního vozidla vyvázl ze střetu bez újmy na zdraví. Hasiči po zadokumentování nehody kriminální policií vyprostili tělo řidiče a následně uklidili komunikaci, která byla po celou dobu zásahu zcela uzavřena. Co bylo příčinou tragické nehody, vyšetřuje Policie ČR.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem