HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragický požár v Sovoluskách byl uzavřen

Vyšetřovatelé spolu s kriminalisty pomalu uzavírají tragický požár, který vypukl v Sovoluskách na Pardubicku.

Připomeňme, že do Sovolusek vyjíždělo v neděli 8. prosince 2019 v 0.39 hodin 5 jednotek hasičů. Hasiči se dostali dovnitř domu a vyhledávali osoby, které se měly uvnitř nacházet. Po několika minutách byla nalezena dvě ohořelá lidská těla. Dále hasiči z budovy vynesli 12 kg propanbutanovou lahev. Následně byl proveden průzkum termokamerou a uhašena byla všechna skrytá ohniska. Požár se podařilo hasičům zcela zlikvidovat v 2.15 hodin.

Vyšetřovatelé hasičů spolu s kriminalisty a odborníky z oboru elektro Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč zjišťovali přesné příčiny vzniku požáru.

Příčinou vzniku požáru bylo nedodržení bezpečnostních předpisů při používání tepelného spotřebiče, a to konkrétně horkovzdušné trouby neznámou osobou.

Uvnitř domu byli dva lidé, ale ani jeden z nich požár nepřežil. Nemůžeme s přesností říci, kdo s troubou manipuloval. Škoda byla vyčíslena na 1 milion korun. Uchráněn byl majetek ve výši 20 tisíc korun.

V horkovzdušné troubě byly nalezeny zbytky, pravděpodobně drůbeže. Trouba byla před vznikem požáru pootevřená a zapnutá. Pravděpodobně došlo ke vzplanutí masa v troubě, požár se přenesl skrz pootevřená dvířka na kuchyňskou linku a dále na celý dům.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

dron Sovolusky

dron Sovolusky 

Detailní náhled

dron Sovolusky1

dron Sovolusky1 

Detailní náhled

dron Sovolusky2

dron Sovolusky2 

Detailní náhled

dron Sovolusky2a

dron Sovolusky2a 

Detailní náhled

dron Sovolusky3

dron Sovolusky3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem