HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragický požár chaty v rekreační oblasti u Berounky

V noci na pátek 19. července v 1.14 hodin přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje oznámení o požáru chaty v pravobřežní části obce Lety v okrese Praha-západ. 

K události byla vyslána jednotka ze stanice HZS Řevnice a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Dobřichovice, Lety a Řevnice – celkem s pěti cisternami. Kromě policejní hlídky k požáru vyjela i zdravotnická záchranná služba, protože podle oznamovatele se před chatou pohyboval popálený muž.

Přestože profesionální hasiči byli na místě za necelých devět minut od ohlášení, byla přízemní dřevěná chata o půdorysu 8x5 metrů už celá v plamenech. Nasazením tří C proudů se hasičům v dýchací technice podařilo požár za deset minut lokalizovat. Při průzkumu objektu pak uvnitř nalezli osobu bez známek života, což potvrdil i přítomný lékař. Ten nechal přivolat pro popáleného muže vrtulník k transportu na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

Na dohašovací práce byla potřebná voda dovážena kyvadlově z nedaleké vodárny, nataženo bylo i vedení od hydrantu. Vzhledem k tragickým následkům požáru přijela na místo také kriminální policie, která přivolala svého kynologa se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Na došetření události si vyšetřovatel HZS přizval expertní skupinu Technického ústavu požární ochrany Praha.

Podle předběžných odhadů vznikla požárem škoda v částce 200 tisíc korun. Příčina jeho vzniku bude známa po ukončení vyšetřování a vyhodnocení všech poznatků.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem