HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda zablokovala komunikaci v obci Lužná na Vsetínsku

(22.5.2019) Krátce před desátou hodinou dopolední se stala v obci Lužná na Vsetínsku ve směru na Lidečko vážná dopravní nehoda osobního vozidla a kamionu, který narazil do rodinného domu, nacházejícího se v těsné blízkosti komunikace. 

Na místo byly krajským operačním střediskem hasičů vyslány hned tři jednotky, a to ze stanice Vsetín, Valašské Klobouky a Zlín.

Po příjezdu na místo hasiči neprodleně vyprostili zaklíněného a vážně zraněného řidiče osobního vozidla. Poté jej předali záchranářům.  Řidič však utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Lékařskou péči si vyžádali i řidič a spolujezdec z kamionu. Oba taktéž byli při nehodě zraněni a následně převezeni do nemocnice.

Hasiči nyní zajišťují podepření verandy, do které je zaklíněn kamion, aby v okamžiku vyprošťování kamionu zpět na cestu nedošlo k jejímu zřícení.

Komunikace je v místě uzavřena a dopravu policisté odklání po objízdných trasách.

Aktualizace 19:30 hod:

Při přípravě kamionu na vyproštění hasiči odčerpali naftu z nádrží a provedli stabilizaci verandy rodinného domu. Při stabilizaci postupně uklízeli sutiny a okolí domu.

Na místo se dostavil technik energetiků, který provedl odpojení elektrických vodičů, které byly přímo nad havarovaným kamionem.

Vyproštění prázdného kamionu zajistila soukromá vyprošťovací služba za asistence hasičů. Vyproštění kamionu a zprůjezdnění komunikace se podařilo přibližně ve 14:30 hod. Poté se všechny jednotky vrátily na své stanice.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem