HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda u Blanska

Za obcí Blansko na Českokrumlovsku zasahovali od 12:05 hodin profesionální hasiči ze stanice Kaplice u dopravní nehody osobního automobilu.  

Jednalo se o nehodu, kdy řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia vyjel v zatáčce ze silnice a narazil do blízkých stromů. Když hasiči přijeli k nehodě, byl těžce zraněný řidič mimo havarovaný vůz, spolujezdec zůstal ve voze zaklíněn. Zranění spolujezdce však byla dle konstatování přítomného lékaře ZZS neslučitelná se životem. Péče záchranářů se proto soustředila na zraněného řidiče. Ten byl zdravotníky ZZS stabilizován a transportován do nemocnice letecky.
Zasahující hasiči provedli zajištění havarovaného vozu proti požáru a proti úniku provozních kapalin a pomohli s transportem zraněného do vrtulníku LZS. Zásah jednotky HZS pokračoval až poté, co příslušníci Policie ČR ukončili šetření nehody. Hasiči nejprve ze zničené Škody pomocí speciálního hydraulického zařízení vyprostili tělo spolujezdce a poté zahájili vyprošťování auta. Museli rozřezat několik stromů, aby vrak auta mohl být vyzvednut zpět na vozovku a naložen na vůz odtahové služby.
Odkazy do noveho okna

1 Dopravní nehoda OA, Blansko - 14. 4. 2014 (2)

1 Dopravní nehoda OA, Blansko - 14. 4. 2... 

Detailní náhled

2 Dopravní nehoda OA, Blansko - 14. 4. 2014 (1)

2 Dopravní nehoda OA, Blansko - 14. 4. 2... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem