HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda tři hodiny blokovala příjezd do Prahy po dálnici D1

Ve středu 21. září přesně ve dvě hodiny odpoledne byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla na 14. kilometru brněnské dálnice D1 ve směru do Prahy.  

Dle poplachového plánu k události vyslal operační důstojník profesionální jednotku hasičů ze stanice Říčany s velitelským automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou, rychlým zásahovým automobilem a jako poslední byl vyslán také vyprošťovací automobil. Už během jízdy k zásahu bylo upřesněno, že v osobním vozidle je těžce zraněná osoba, kterou bude nutné vyprostit.

Jako první se k místu události dostavila hlídka dálniční policie, které se podařilo osobu z vozidla vyprostit a ihned zahájit resuscitaci za pomoci defibrilátoru. Po příjezdu hasičů započala společná první pomoc. Bohužel po příjezdu lékařky zdravotnické záchranné služby bylo konstatováno, že zranění jsou smrtelného charakteru a veškeré další oživovací pokusy jsou zbytečné. Vrtulník letecké záchranné služby, který mezitím dosedl na dálnici, byl odeslán zpět na svou základnu.

Druhá osoba z osobního vozidla byla zraněna lehce a byla pozemní cestou transportována do jedné z pražských nemocnic. Hasiči následně zajistili místo nehody, udělali protipožární opatření a uklidili vozovku. V osobním autě se také nacházel pes, o kterého se hasiči společně s policií postarali. Po celou dobu vyšetřování tragického střetu byla dálnice ve směru z Brna do Prahy zcela uzavřena, zprůjezdnit se ji podařilo až takřka po třech hodinách. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování policie.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem