HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda dvou kamionů uzavřela dálnici D1 před Prahou

Dne 13. dubna krátce po desáté hodině přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě dvou nákladních vozidel na 11,5 kilometru dálnice D1. 

Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Říčany s rychlým zásahovým vozidlem RZA VW Transporter, cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 15 Mercedes Benz, vyprošťovacím automobilem VYA – 14 Tatra 815 a velitelským automobilem VEA Škoda Fabia. V rámci mezikrajské výpomoci dorazila také jednotka HZS hl. města Prahy ze stanice Chodov.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jde o těžkou dopravní nehodu dvou kamionů, třetí kamion, který byl mírně poškozen, stál opodál. Ve zcela zdemolované kabině bylo nalezeno tělo řidiče, u kterého lékař ZZS konstatoval zranění neslučitelná se životem. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a sanaci vozovky sorbentem. Po zadokumentování nehody kriminální policií provedli za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení hasiči vyproštění těla z vraku kabiny. Dálnice byla v místě havárie několik hodin uzavřena, odklon ve směru do Prahy řídila dopravní policie. Příčina tragické nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

Foto: stanice Říčany
 

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem