HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická havárie osobního auta s následným požárem na D10

V pondělí 16. ledna v 8.18 hodin byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda osobního vozidla, které na 23. kilometru dálnice D10 ve směru z Prahy do Turnova vyletělo mezi stromy.  

K místu události vyjela profesionální jednotka ze stanice Stará Boleslav s rychlým zásahovým vozidlem a cisternovou automobilovou stříkačkou. V průběhu jízdy k zásahu bylo dalšími volajícími upřesněno, že vozidlo začalo hořet, a tak k nehodě vyjela další cisterna. Zároveň k události vyrazil i vyšetřovatel vzniku požárů z Mladé Boleslavi.

Ještě před příjezdem hasičů se požár pokoušelo uhasit několik kolemjedoucích řidičů za pomoci přenosných hasicích přístrojů, ale jejich snaha byla vzhledem k rozsahu požáru marná. Hasiči dostali plameny pod kontrolu pomocí dvou vysokotlakých proudů na pěnu. Následně bylo ve vraku vozidla nalezeno tělo řidiče bez známek života.

Po zadokumentování nehody kriminální policií hasiči vyprostili usmrcenou osobou, kterou předali pohřební službě. Poté bylo za pomoci vyprošťovacího automobilu z centrální stanice v Mladé Boleslavi havarované vozidlo vytaženo z okraje lesa na komunikaci. Po celou dobu zásahu byla dálnice ve směru do Turnova zcela uzavřena, policie obnovila provoz asi půl hodiny před polednem. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem