HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda zastavila provoz na silnici do Slovenské republiky. Aktualizace

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes odpoledne u dopravní nehody u obce Bystřice pod Lopeníkem v okresu Uherské Hradiště. 

Operační středisko hasičů přijalo dne 30. 5. 2015 v 15:42 hodin hlášení o nehodě neupřesněného počtu vozidel s požárem auta. Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Brodu a dobrovolní hasiči obcí Bystřice pod Lopeníkem a Bánov. Celkem vyjely tři automobilové stříkačky.
 
Hasiči po příjezdu zjistili, že došlo k dopravní nehodě tří vozidel. Ani jedno z aut nehořelo.
 
Dopravní nehoda se stala na silnici E50, která vede na území Slovenské republiky. Ve vozidle Škoda Octavia jel pouze řidič, který naboural do zaparkovaného auta Škoda Octavia. Náraz byl tak silný, že se stojící vůz převrátil na střechu.  Setrvačností odmrštěné jedoucí vozidlo se pak odrazilo do protisměru, kde nabouralo další vůz Škoda Fabia. Bourající auto ještě stihlo poškodit přípojku elektro vedoucí k jednomu rodinnému domu. V zaparkovaných autech nebyly žádné osoby. Řidič auta svým zraněním na místě podlehl.
 
V místě nehody byla silnice zcela uzavřena. Doprava byla odkloněna přes obce Bánov a Komňa.
 
30. 5. 2015, 22:00 hodin
 
V 19:01 hodin hasiči za pomoci pracovníka odtahové služby převrátili vraky vozidel zpět na kola. Na autech provedli protipožární opatření a zlikvidovali úniky provozních kapalin. Odtahová služba odvezla jedno vozidlo do Uherského Brodu majiteli.
 
Ve 20:00 hodin byla silnice uklizená a průjezdná.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem