HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda na železničním přejezdu v Zápech

V úterý 23. června krátce po desáté hodině přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o dopravní nehodě na železničním přejezdu v katastru obce Zápy v okrese Praha-východ. 

Operační důstojník vyslal k zásahu profesionální jednotku ze stanice Stará Boleslav a velitele čety z Říčan spolu s dobrovolnou jednotkou obce Brandýs nad Labem. Vzhledem k tomu, že šlo o událost na železniční trati, byl zároveň vyhlášen poplach také jednotkám Správy železnic z Nymburka a Prahy, které mimo jiné disponují speciálními zvedacími vaky a dalším nářadím na vyprošťování.

Po příjezdu prvních jednotek bylo potvrzeno, že v prostoru přejezdu došlo ke střetu dodávky a osobního vlaku. Ve vozidle cestovaly dvě osoby – u jedné lékař potvrdil úmrtí, druhá byla po nezbytném ošetření transportována letecky do vinohradské nemocnice v Praze. Ve vlaku se v době nehody nacházelo 15 lidí, jednu lehce zraněnou osobu ošetřila zdravotnická záchranná služba a ponechala na místě. Pro cestující byla přistavena náhradní autobusová doprava v podobě evakuačního autobusu z hasičské stanice v Mladé Boleslavi. Ten byl však cestou odvolán, protože náhradní vozidlo zajistil dopravce.

         

K zachování akceschopnosti po dobu zásahu držela jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Brandýs nad Labem pohotovost na své zbrojnici. Provoz na trati číslo 074 i na silnici třetí třídy v úseku Zápy – Lázně Toušeň byl po celou dobu vyšetřování a odklízení následků dopravní nehody zastaven.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem