HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda uzavřela Pražský okruh u Herinku

K nárazu dodávky do mobilního dopravního značení došlo ve čtvrtek 17. září před 15. hodinou na dálnici D0 (Pražský okruh) mezi sjezdy Jesenice a Modletice ve směru k brněnské dálnici. Podle oznamovatele zůstal řidič dodávky zaklíněný uvnitř vozu. 

Operační důstojník k události poblíž kilometru 78,5 u obce Herink v okrese Praha-východ vyslal profesionální hasiče ze stanice Říčany a jednotku sboru dobrovolných hasičů z Dolních Jirčan. Současně požádal o spolupráci kolegy z HZS hlavního města Prahy, kteří na místo poslali jednotku ze stanice HS-11 Modřany.

Řidič při střetu utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po vyšetření nehody Policií ČR vyprostili tělo z vraku pomocí hydraulického zařízení. Před 17. hodinou pak místo zásahu předali policii a vrátili se na základny.

Pražský okruh musel být ve směru k dálnici D1 více než tři hodiny uzavřen, což značně komplikovalo provoz na důležité komunikaci. Veškerou dopravu odkláněla hlídka z exitu Jesenice na silnici číslo 101.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem