HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda u Bylan na Kolínsku

Poslední květnovou sobotu necelou hodinu po poledni přijala tísňová linka středočeských hasičů oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici třetí třídy mezi obcemi Liblice a Bylany nedaleko Českého Brodu. 

Oznamovatel uvedl, že osobní automobil narazil bočně do stromu a uvnitř zůstaly zaklíněny osoby. Výzva k výjezdu se rozezněla nejen na stanicích hasičů v Českém Brodě a Kolíně, ale také u dobrovolné jednotky obce Pečky, která je předurčená na zásahy u dopravních nehod.

Českobrodská profesionální jednotka, která dojela na místo jako první, uvedla, že ve vozidle cestovalo pět osob. Dvě z nich byly v době příjezdu hasičů už mimo automobil. Další dva zraněné museli hasiči z vozu vyprostit za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. U posledního z cestujících byla zranění natolik vážná, že jim na místě podlehl. Přivolaný lékař tak mohl pouze konstatovat exitus. Tři zraněné osoby rozvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnic v Praze a Kolíně sanitními vozy, jednu osobu transportoval do Ústřední vojenské nemocnice vrtulník.

Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravní policií hasiči vyprostili tělo usmrcené osoby a následně vytáhli vozidlo zpět na silnici, kde pak pomohli odtahové službě s jeho naložením.

Silnice mezi Bylany do Liblicemi byla po celou dobu zásahu uzavřena, odklon po vedlejších silnicích řídily policejní hlídky.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
 HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - tragická dopravní nehoda - náraz osobního automobilu do stromu

001 - tragická dopravní nehoda - náraz o... 

Detailní náhled

002 - náraz osobního automobilu do stromu

002 - náraz osobního automobilu do strom... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem