HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda na plzeňské dálnici D5

Ve čtvrtek 5. května v 10:10 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámení o dopravní nehodě tří nákladních automobilů na devátém kilometru plzeňské dálnice D5 ve směru do Prahy. 

Dle oznamovatele se při dopravní nehodě zranilo několik osob, z nichž jedna je v bezvědomí a další zůstala ve vozidle zaklíněna. Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanice Beroun s dobrovolnou jednotkou obce Rudná.

Po příjezdu na místo bylo upřesněno, že došlo ke srážce pouze dvou nákladních automobilů a skutečně uvnitř zůstala jedna osoba zaklíněna. Jednotky započaly ve spolupráci se zdravotníky okamžitě s vyprošťováním zraněné řidičky pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Ta byla následně předána do péče zdravotnické záchranné služby. U další osoby, která se nacházela mimo vozidlo, byla zahájena resuscitace, která i přes veškerou snahu nebyla úspěšná a lékař zdravotnické záchranné služby mohl pouze konstatovat exitus.

Poté hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny, provedli protipožární opatření na vozidlech a pomohli Policii České republiky se zajištěním místa nehody. K události byla povolána specializovaná vyprošťovací firma, která se zabývala odstraňováním havarovaných vozidel. Dálnice byla po celou dobu zásahu a vyprošťovacích prací ve směru do Prahy uzavřena.

K zachování akceschopnosti pro případ dalšího výjezdu byla berounská stanice zálohována dobrovolnou jednotkou Králův Dvůr, která držela pohotovost na vlastní zbrojnici.

por. Ing. Dagmar Zemanová
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - tragická dopravní nehoda na dálnici D5

001 - tragická dopravní nehoda na dálnic... 

Detailní náhled

002 - tragická dopravní nehoda na dálnici D5

002 - tragická dopravní nehoda na dálnic... 

Detailní náhled

003 - tragická dopravní nehoda na dálnici D5

003 - tragická dopravní nehoda na dálnic... 

Detailní náhled

004 - tragická dopravní nehoda na dálnici D5

004 - tragická dopravní nehoda na dálnic... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem