HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tlakové lahve nebezpečně ohrožovaly hasiče

Pět kusů desetikilogramových tlakových lahví, jednu pětikilogramovou tlakovou lahev i lahev s dusíkem vynesli dnes hasiči při požáru dílny-servisu na auta ve Džbánově na Orlickoústecku. Požár byl na operační a informační středisko hasičů oznámen ve čtvrtek 25. ledna v 11.46 hodin. Na místě zasahovaly jednotky profesionální z Vysokého Mýta a dále dobrovolné z Cerekvice nad Loučnou, Vysokého Mýta a Zámrsku.    

Při příjezdu první jednotky na místo, byl celý objekt v plamenech. Hasiči postupně vynesli tlakové lahve, které je ohrožovaly explozí. Lahve musely být ochlazovány dostatečně dlouho, aby nedošlo k jejich výbuchu.

Požár dílny hasiči dostali pod kontrolu v 12.11 hodin a zcela byl zlikvidován v 12.43 hodin. Místní jednotka hasičů bude v místě požáru několik hodin na dohlídce. V dílně bylo také umístěno vozidlo, které poškodily plameny. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjišťoval, co bylo příčinou vzniku požáru. Za požár může nedbalost při používání hořlavých kapalin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 100 tisíc korun.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár dílny Džbánov

Požár dílny Džbánov 

Detailní náhled

Požár dílny Džbánov1

Požár dílny Džbánov1 

Detailní náhled

Požár dílny Džbánov2

Požár dílny Džbánov2 

Detailní náhled

Požár dílny Džbánov3

Požár dílny Džbánov3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem