HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

TFA Olomouc 2012

Devátý ročník soutěže TFA Olomouc 2012 (nejtvrdší hasič přežije) proběhne v pondělí 28. května 2012 v Olomouci.  

V pondělí 28. května 2012 proběhne od 9:45 hodin v Olomouci u výškové budovy Regionálního centra Olomouc v přednádražním prostoru soutěž TFA Olomouc 2012, neboli soutěž o nejtvrdšího hasiče. Jde o velmi fyzicky a psychicky náročný závod, kdy hasiči simulují zásahovou činnost v zásahovém oděvu za použití dýchacího přístroje jako zátěže.

Letos budou soutěžící závodit podle nových pravidel. Hlavní změnou je to, že soutěžící neplní všechny úseky náročné tratě dohromady, ale trať je rozdělena do čtyř částí, kdy mezi každou částí má závodník čas krátce si odpočinout a nabrat síly. 

1. úsek - Běh s požárními hadicemi
Po odstartování běží soutěžící k připravené požární stříkačce, na ni připojí dvě hadice, které pak uchopí za proudnice a rozvine je tak, aby mohl položit obě proudnice na značky. Poté následuje smotání dvou hadic, které soutěžící na závěr uloží do boxu, aby z něj žádnou částí nepřečnívaly a doběhne do cíle.

2. úsek - Překážky
Od startovní čáry soutěžící doběhne k hammer boxu, uchopí obouruční palici a provede 80 úderů do jeho konstrukce (střídavě nahoru a dolů), poté palici odloží na určené místo na zem, běží k tunelu, uchopí 20 kg závaží a pronese ho překážkou, oběhne kužel 5 m vzdálený od konce tunelu a stejnou trasou vrátí závaží zpět na místo, doběhne k figuríně, uchopí ji a přemístí koridorem a zpět a položí ji na stanovené místo. Na závěr celého úseku běží soutěžící k bariéře, překoná ji a doběhne do cíle úseku.

3. úsek - Lešení
Po startu postupně soutěžící dopraví 4 ks žebříků spojených po 2 ks k lešení, o které je opře, připne se karabinou k jistícímu zařízení, vystoupá po pevném žebříku nahoru, pomocí lana vytáhne břemeno na plošinu lešení a sestoupí zpět na zem. Poté běží k monitoru a spojí proudnici s monitorem a pokračuje do cíle úseku.
 
 
4. úsek - Schody
Soutěžící od startu úseku běží do výškové budovy, kde pokračuje po značené trase až do 18. patra výškové budovy.

Soutěže se letos účastní 76 borců z celé České republiky a 2 cizinci, jeden z Polska a druhý z Brazílie.  
Pořadatelem soutěže je Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje, HZS Olomouckého kraje a Česká hasičská sportovní federace.

Vyhodnocení soutěže proběhne v kategorii do 34 let, 35-44 let, nad 45 let a v kategorii družstev.

Harmonogram soutěže:
9:15 hodin - slavnostní zahájení soutěže hejtmanem Olomouckého kraje
9:45 - 16:15 hodin - soutěž TFA Olomouc 2012
16:45 hodin (orientační čas, závisí na průběhu soutěže) - vyhodnocení a vyhlášení výsledků soutěže
 
Autor:
por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavináč)hzsol.cz

 

vytisknout  e-mailem