HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Těžká dopravní nehoda kamionu s osobákem. Aktualizace

(15.7.2015) V 13:45 hodin byla na operační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda osobního automobilu s kamionem na hlavním tahu mezi obcemi Zašová a Zubří. Podle oznamovatele byla v osobním automobilu zaklíněná jedna osoba. 

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a jednotka města Rožnov pod Radhoštěm. Po příjezdu k události si velitel okamžitě povolal další posilové vozy z důvodu většího úniku provozních kapalin a kvůli zajištění materiálu nezbytného k zabezpečení havarovaného kamionu, jehož návěs zůstal viset na osobním vozidle. Vzhledem k tomu, že nehoda zasahovala do profilu železniční trati, bylo informováno také operační středisko Českých drah a na místo vyjeli také drážní hasiči.
 
Asi po dvaceti minutách zásahu se jednotkám podařilo vyprostit řidičku z osobního automobilu, která byla se zraněním předána do péče posádce zdravotnické záchranné služby a převezena do nemocnice. Z hrozivě vypadající nehody vyvázla žena s obrovským štěstím.
 
Při nehodě došlo k poškození jedné z nádrží kamionu a k úniku většího množství PHM. Hasiči únik zabezpečili a zbytek nádrže přečerpali. O situaci byl informován také zástupce životního prostředí. Na vyproštění kamionu bylo nutné povolat jeřáb, který si zajistil autodopravce. Silnice I. třídy č. 35 je i nadále v úseku mezi obcemi Zašová a Zubří v obou směrech uzavřena.
 
 
19:18 hodin
Před samotným vyproštěním kamionu museli hasiči provést odčerpání i druhé nádrže, aby při zvednutí vozu nedošlo k dalšímu úniku PHM. Následně byl kamion vyproštěn. Únik oleje z motoru, kterému se nedalo zabránit, byl zasypán sorbenty.
Sanační práce kontaminované půdy budou provedeny odbornou firmou během zítřejšího dne. Hasiči proto nemohli provést očištění vozovky opláchnutím, aby nedošlo k dalším průsakům do půdy. Komunikace tak může být kluzká a v uvedeném úseku bude dopravní omezení.
 
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem