HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Téměř tři desítky odpoledních a večerních výjezdů hasičů v MS kraji kvůli počasí

Celkem 27x vyjeli profesionální (HZS MSK) a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji ve středu 23.7.2014 odpoledne a večer (cca od 14:00 hodin do 21:00 hodin) k událostem, souvisejícím se silným větrem a přívalovými srážkami. Hlavně šlo o odstraňování spadlých a nebezpečně nakloněných stromů a silných větví, třikrát k upevňování uvolněných plechů střech, třikrát k čerpání vody a dvakrát k čištění kanálových odtoků a dalším úklidovým pracím.
 
Nejčastěji - celkem osmkrát - vyjeli hasiči v okresech Opava a Frýdek-Místek, 4x v okrese Ostrava-město, třikrát v okresech Nový Jičín a Karviná a jednou v okrese Bruntál.
 
Ve dvou případech může za odpolední výjezd hasičů požár po úderu blesku, a to na Karvinsku. Nejprve zapálil kolem 15. hodiny část střechy rodinného domu v Rychvaldu, a to vedle bleskosvodu, odhadovaná škoda 40 tisíc korun, o několik minut později zřejmě jeho „kolega“ i korunu starého stromu v Bohumíně (bez škody).
 
Velkou zásluhu na uhašení střechy RD v Rychvaldu měl jeho majitel, který použil přenosný hasicí přístroj. Zasahovaly zde při dohašování tři jednotky hasičů: 2x HZS MSK - Bohumín a Slezská Ostrava, 1x SDH - Rychvald. (U požáru stromu v Bohumíně zasahovaly dvě jednotky hasičů.)
 
Kouře se u požáru v Rychvaldu nadýchala žena, která byla odvezena do nemocnice. Nemám informace o žádném jiném zranění v souvislosti se zmíněnými zásahy hasičů v MS kraji.
 
 
Odkazy do noveho okna

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (1)

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (1) 

Detailní náhled

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (2)

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (2) 

Detailní náhled

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (3)

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (3) 

Detailní náhled

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (4)

pozarRDstrechableskRychvald (KI) (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem